Interculturele (huis)gemeenten

Europa

€ 60.000

0%

1,000 interculturele (huis)gemeenten

Europa

€ 60.000

0%

1,000 interculturele (huis)gemeenten

Projectomschrijving

Planten van 1000 nieuwe interculturele kerken in Europa

Europa is een continent wat snel verandert. Enerzijds staat traditionele kerkgang onder druk, met name in het westen van Europa. Anderzijds wordt de samenstelling van de Europese bevolking steeds meer divers. In Nederland heeft nu meer dan 25% van de bevolking een andere culturele achtergrond. Veel van de nieuwe Europeanen zijn christen of willen dit worden. Alleen al in Nederland werden bijvoorbeeld de afgelopen 5 jaar meer dan 1000 Iraniërs en Afghanen gedoopt. Intercultural Church Plants Europe (ICP EU) heeft als missie om in heel Europa nieuwe christelijke en interculturele gemeenschappen te (helpen) planten. Dit gebeurt al volop in Nederland, Engeland en Italië. ICP EU helpt nieuwe kerken en kerkplanters bij het opstarten van een gemeente met expertise, netwerk, training, support, mentorship, conferenties en een digitaal platform.

Visie
Onze visie is om in 2035 getuige te zijn van 1000 nieuwe interculturele geloofsgemeenschappen. Theo Visser, leider van de organisatie, heeft al ruim 25 jaar ervaring in het planten van nieuwe Interculturele kerken. Zo begon hij ooit de ICF in Rotterdam en richtte hij ICP Nederland op waar inmiddels 50 kerken bij zijn aangesloten.

‘Nergens zag ik de liefde van Christus zó dichtbij komen; ik voel mij thuis in deze nieuwe en warme gemeenschap’ – Iraanse vluchteling

Project-1  ADVANCE! Trainingstraject
Dit is het moment om het Europese netwerk breed uit te breiden. Overal in Europa is er grote behoefte aan kleine, liefdevolle gemeenschappen; plekken waar mensen elkaar echt ontmoeten, samen de Bijbel lezen en ontdekken wie Jezus is. ICP Europe streeft niet naar omvang, maar naar het kleine, het persoonlijke, het lokale. Dat is waar we aanwezig willen zijn: het evangelie in actie. Door middel van het ADVANCE! Trainingstraject helpen we pioniers om stapsgewijs een kerk of een missional community te starten waarbij discipelschap centraal staat. In onderstaande video wordt de ADVANCE aanpak helder uitgelegd!

Project-2  Songs2Serve
In de interculturele kerkplanten hebben we een sterke focus op krachtige aanbidding. Songs2Serve is een team binnen de ICP Europe stichting die zich volledig bezighoudt met het implementeren van interculturele aanbiddingsmuziek en het trainen van (interculturele) worshipteams. Songs2Serve heeft een uitgebreide database met gratis beschikbare interculturele liederen waarvan al over de hele wereld gebruik van wordt gemaakt. Deze unieke dienst van ICP Europe helpt onze kerkplanters enorm om allerlei etnische groepen aan te trekken en te verbinden. In 2023 willen we onze database flink uitbreiden met nieuwe interculturele liederen. We hebben een geweldig team van etnische muzikanten die liederen in andere talen vertalen, zodat ze kunnen worden gebruikt in interculturele erediensten.

Project kosten
Voor elke ADVANCE! training vragen we een bijdrage van € 750 per persoon. Lang niet iedereen met een visie voor interculturele kerkplanting kan deze training zelf bekostigen. ICP Europe heeft MissionInvest gevraagd om voor dit project te helpen met fundraising. Hiervoor is € 40.000 nodig. Daarmee kunnen we het grootste deel van de ADVANCE trainingen bekostigen.

Daarnaast is er ook een bedrag van € 20.000 nodig voor het 2e project, Songs2Serve. Met dit geld zal ICP Europe de volgende zaken kunnen bekostigen: vertaalwerk van de liederen en meerdere talen, maken van instructievideo’s, beschikbaar stellen bruikbare opnames en bladmuziek voor instrumentalisten. etc.

Impact
MissionInvest ziet het als een belangrijke taak dat we juist als christenen in Nederland de helpende hand moeten bieden aan jonggelovige christenen uit andere culturen (die vaak een traumatisch verleden hebben). Een warm welkom betekent oneindig veel voor hen. Vanuit persoonlijke ervaring weten we ook hoe verrijkend deze contacten zijn!

Via dit project kunt u dus meebouwen aan de visie van ICP Europe om 1000 nieuwe interculturele huisgemeenten in Europa te helpen opstarten. Bijzonder aan dit project is dat uw donatie zelfs ook wordt omgezet in muziek! Wat een zegen zal het zijn voor zoveel mensen in heel Europa, de impact hiervan zien we zelfs wereldwijd terug.

Project impressie

Script NL
Script NL open and not realized

MissionInvest

Meld u aan voor de nieuwsbrief!