De Parel, een plek van onthaasting!

Nederland

€ 165.750

100%

begeleiding voor 150+ gasten per jaar

Nederland

€ 165.750

100%

begeleiding voor 150+ gasten per jaar

Projectomschrijving

Een plek van rust..!

Ont-moeten is even niets meer moeten. In de stilte op adem komen. Als individu verblijf je met psychosociale begeleiding één of meer weken in Gastenhuis De Parel. Daarnaast worden er ook themaweken georganiseerd waarin je met een groep medechristenen bij elkaar komt voor rust, inspiratie, onderwijs en pastorale begeleiding. In Gastenhuis De Parel willen we primair een thuis creëren voor mensen met een burn-out en daarnaast ook de specifieke doelgroep van missionaire werkers in Gods Koninkrijk die moeten ‘bijtanken’ en tot rust willen komen.

Een huis voor ont-moeten, inspiratie en herstel
In Huize de Parel willen we een thuis creëren waarin iedereen welkom is. Financiën mogen geen belemmering zijn en iedereen draagt mee naar draagkracht.

Inzicht en nieuwe inspiratie!’ Dat is wat mijn periode in Huize de Parel me heeft gebracht. Een fijne groep mensen die me professioneel begeleiden en pastoraal een arm om me heen leggen. God wil levens veranderen en herstel komt bij Hem vandaan. Dat is toch bijzonder…

Noodzaak van Time-out of herstel van Burn-out
In de hectische wereld van vandaag zijn er tal van redenen waarom iemand een time-out nodig heeft. Dat kan zijn door relationele problemen, zorg om de kinderen, herstel van een ernstige ziekte of juist het zoeken naar verstilling. Daarnaast is burn-out een groot maatschappelijk probleem. Om het proces van genezing te versnellen is een tijdelijke plek van rust en begeleiding essentieel.

Visie
Huize de Parel wil haar naasten dienen door middel van professionele hulp en pastorale counseling en wil hen door Bijbels onderwijs laten groeien in geestelijke gezondheid. We staan hierin een holistische aanpak voor met aandacht voor:

  • ont-moeten
  • inspiratie
  • pastorale begeleiding
  • voeding
  • beweging
  • (evt. aanvullende) psychosociale begeleiding

Onze werkwijze is bijzonder!
Binnen Huize de Parel combineren we pastorale zorg met de juiste begeleiding en professie. We bieden een huiselijke setting in de vorm van een community denk- en leefwijze met pastorale begeleiding (CPC Helpen met de Bijbel). Daarnaast combineren we deze huiselijke setting met een gevarieerd programma.

Extra fondsen nodig voor deze unieke locatie
Het huis is in februari 2019 aangekocht en staat op een unieke rustgevende plek dat uitermate geschikt is voor deze doelgroep. Onze wens is om deze plek dienstbaar te maken aan Gods koninkrijk door het beschikbaar te maken voor mensen in een (zeer) kwetsbare periode van hun leven. Huize de Parel was een voormalig conferentiecentrum van de Nederlandse Bank en kampte met fors achterstallig onderhoud. Het nieuwe beheerdersechtpaar (tevens eigenaar) heeft het pand inmiddels gedurende 2021/2022 vanuit eigen middelen gerenoveerd en verduurzaamd. Echter voor de laatste fase, zoals afwerking, inrichting en het geheel gebruiksklaar maken voor de doelgroep, zoeken we nog ‘extra schouders’ die Stichting Huize de Parel (ANBI) met extra donaties kunnen helpen. De totale kosten voor deze laatste fase zijn € 280.000. MissionInvest wil zich voor dit prachtige project graag inzetten om via haar netwerk een bedrag van € 220.000 aan donaties te realiseren in 2022 en de eerste helft van 2023.

Update: tijdelijk andere invulling
Gemeente Barneveld heeft April 2022 een urgent beroep gedaan op Huize de Parel om tijdelijk vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen. Daar heeft men mee ingestemd. Tijdelijk vangt Huize de Parel nu 85 vluchtelingen op! Een zeer gemêleerd gezelschap: gezinnen met kinderen, opa’s en oma’s, christenen en niet-christenen, etc. Het beheerdersechtpaar is 24/7 voor deze groep in touw. Afgesproken was dat de opvang van vluchtelingen voor een kortdurende periode zal zijn, maar vanwege de voortslepende oorlog tussen Rusland en de Oekraïne is die opvang – bij gebrek aan overige woonvoorzieningen – noodzakelijkerwijze verlengd en duurt inmiddels al ruim anderhalf jaar (status dec’23). We zijn blij dat Huize De Parel deze rol mag vervullen! Hopelijk kan zij in de nabije toekomst het oorspronkelijk bedoelde programma rond burn-out weer oppakken!

Impact
Huize de Parel wil zich primair richten op kwetsbare mensen. Met hun unieke aanpak zullen zij naar verwachting jaarlijks minimaal 150 gasten kunnen helpen. Doel is om hen in deze moeilijke periode van hun leven handvatten te bieden waarmee ze in staat zijn een flinke sprong vooruit te maken in hun vaak langdurige ziekteproces. Daarnaast wil De Parel via workshops over preventie ten aanzien van burn-out ook per jaar circa 200 deelnemers bereiken.

Referentie

‘De samenwerking met Wim Hasselman van MissionInvest hebben we als constructief en waardevol ervaren. Wim is een sparringpartner met veel inhoudelijk kennis en een groot netwerk aan contacten. Door Wim hebben we nieuwe mensen leren kennen waar we blijvend contact aan overhouden. Daarom zijn we MissionInvest dankbaar voor haar bemiddeling en op dat vlak heeft ze ons zeer geholpen onze doelen met onze mooie stichting te verwezenlijken.’ –  Bestuur Stichting Huize de Parel 

Project impressie

Script NL
Script NL closed and realized
Script NL closed and not realized

MissionInvest

Meld u aan voor de nieuwsbrief!