Het Evangelie vanuit Pakistan!

Pakistan

€ 100.000

70%

150.000 mensen

Pakistan

€ 100.000

70%

150.000 mensen

Projectomschrijving

Help mee het Evangelie te delen vanuít Pakistan..!

Context
Pakistan is een islamitisch land en ligt ingeklemd tussen India en Afghanistan. Het land telt 216 miljoen inwoners, waarvan 98% moslim is. Veel christenen worden onderdrukt. Er is niet veel zendingswerk vanwege de moeilijke omstandigheden. Tot 1947 was Pakistan samen met India een Britse kolonie. Later, in 1970, splitste Oost-Pakistan zich af en heet sindsdien Bangladesh. In West-Pakistan, het huidige Pakistan, is Urdu de officiële taal die door overheid wordt gebruikt. Daarnaast zijn er ook belangrijke talen zoals Pashtoe (Taliban) en Sindhi (centraal Pakistan). Er zijn ook een dozijn kleinere talen waaronder Farsi. Veel talen overschrijden de grenzen met India en Afghanistan, waarvan de meeste gebieden moeilijk zijn te bereiken. Daarom is het gebruik van Satelliet TV een sublieme manier om de verschillende groepen in de hele regio te bereiken met het Evangelie!

Projectpartners
In dit project bundelen Gawai televisie en City Bibles hun krachten om het Evangelie vanuit Pakistan te delen!

Gawahi Television is een satelliet station, dat het Evangelie van Jezus Christus communiceert door middel van visuele media. Het werd opgericht door Pastor Sarfraz William in 2008. In eerste instantie begonnen ze lokaal uit te zenden vanuit de grote stad Karachi naar circa  25 miljoen mensen. Op 24 november 2015 werd hun kantoor aangevallen door radicale terroristen en werd het in de as gelegd. Alles wat in jaren daarvoor was opgebouwd werd verwoest, maar God sterkte hen om te volharden in het geloof. Te midden van grote vervolging en nood, ging Gawahi Television door met haar activiteiten in Karachi en vele andere plekken in Pakistan. In 2017 verhuisde Gawahi Television naar een grote satelliet, genaamd ‘ASIA SAT 7’ die niet alleen uitzendt richting Pakistan, maar ook naar diverse Arabische landen in het Midden Oosten. In totaal bereiken ze nu 73 landen over de hele wereld! Miljoenen en miljoenen mensen kijken naar hun programma’s! Enkele details voor Gawahi TV op ASIA SAT7: Frequentie: 3880 | Symboolfrequentie: 27500 | Polariteit: Horizontaal.

City Bibles, gestart in 2009, is ervan overtuigd dat alleen het Evangelie levens kan redden in deze donkere wereld. De Bijbel is het meest effectieve instrument, want zegt Jesaja 55 vers 11: Het Woord van God keert nooit leeg terug..! Het Nieuwe Testament bevat alle informatie over hoe men de Heere Jezus Christus kan leren kennen als Verlosser. Daarom drukt City Bibles naast modern uitziende Bijbels van het Nieuwe Testament ook complete Bijbels (OT/NT), en verspreidt deze wereldwijd. Mensen kunnen hun City Bibles personaliseren door een aanpasbare c.q. customized omslag. Bovendien bevat elke bijbel van het Nieuwe Testament een korte inleiding over hoe men zich met God kan verzoenen door de Heere Jezus Christus. City Bibles is onafhankelijk van elke denominatie. Meer dan 7 miljoen City Bibles zijn in de afgelopen 12 jaar wereldwijd gedrukt en verspreid in meer dan 50 talen. Waseem, een voormalig moslim, ondersteunt nu City Bibles bij het helpen vertalen van bijbelmateriaal in de vele Pakistaanse talen.

‘Ik ben Waseem uit Pakistan. Ik ben geboren en getogen in een sloppenwijk in Karachi; in de jaren negentig een plek vol geweld, onderwereld-gevechten, schietpartijen etc. Ik ben dankbaar voor de christelijke school waar ik les kreeg, want anders zou ik zijn gestorven door drugsgebruik of misschien in een straatgevecht. Door deze school is er een zaadje in mijn jonge hartje geplant om te groeien in Christus. Door de genade van God ben ik nu een consulent Bijbelvertaling. Helaas is de situatie in mijn vaderland niet goed, maar ik verzoek u te blijven zaaien en ik wil u herinneren aan Handelingen 16:9 ‘Kom over en help ons..!’

Visie en Missie
Door het uitzenden van het Goede Nieuws van verlossing door Jezus Christus willen wij de verloren zielen van Pakistan en omringende landen bereiken. Als antwoord op hun vraag naar Nieuwe Testamenten of Bijbels willen we met hen City Bijbels of sleutelhangers delen.

Het bereik van het station is groot en de uitzendingen zijn in verschillende talen. Gawahi bereikt luisteraars in Afghanistan, Saoedi-Arabië en de Golfstaten. Slechts 2% van de Pakistani belijdt het christendom, dat wil zeggen 4,3 miljoen van de 216 miljoen inwoners. Dit percentage is een grote uitdaging en het is ons verlangen om het Evangelie met zoveel mogelijk mensen in Pakistan te delen. De verspreiding van het Evangelie gebeurt via City Bijbels en sleutelhangers. We bidden voor de distributie van tenminste 1 miljoen City Bijbels en sleutelhangers. Er is ook een GROTE VRAAG naar City Bibles onder de AFGHANEN die naar Pakistan zijn gevlucht vanwege het Taliban regime. Het Pakistaanse Bijbelgenootschap heeft sinds Covid-19 geen Bijbels meer op voorraad; al maanden zijn er geen Bijbels meer verkrijgbaar in Pakistan!

Vernieuwend concept
De wereld verandert en nieuwe generaties hebben een nieuwe aanpak nodig. Daarom heeft City Bibles een Interactieve Bijbel ontwikkeld waarin men het Evangelie kan lezen, luisteren en zien. Dit alles via de gratis City Bible app. Onze partners in dit project zijn YouVersion, Faith Comes By Hearing, Bible Project en Superbook. Daarnaast creëert City Bibles nieuwe dragers voor de Bijbel zoals sleutelhangers met QR-code, Jojo’s voor kinderen met NFC-tag en ook armbanden met NFC-tag. Al deze dragers geven toegang tot de volledige Bijbel in 1.700 talen, audio’s en video’s.

Projectuitvoering
City Bibles werkt via een groeiend netwerk van kerken, organisaties en zendelingen. City Bibles heeft nu een netwerk van 12 partners wereldwijd van waaruit City Bibles worden gedistribueerd op 5 continenten. City Bibles maakt ook gebruik van een website en een webshop. CityBibles werkt met lokale projecten die worden uitgevoerd in samenwerking met lokale organisaties over de hele wereld. In Pakistan heeft City Bibles inmiddels een eigen distributiepunt opgezet en werkt ze dus nauw samen met de locale organisatie Gawahi.

Funding
Bij de start van het project in 2022 was het meest urgente probleem het opzetten van een soepele samenwerking tussen City Bibles en Gawahi Television. Ze besteedden veel tijd aan het selecteren van een betrouwbare drukkerij op basis van criteria als: hoge kwaliteit, betaalbare prijzen en tijdige levering. In de tweede helft van 2022 werd de eerste oplage van enkele duizenden Bijbels gedrukt. Inmiddels is de distributie in volle gang en willen we het project verder opschalen.

Ons doel is om in de periode 2022-2023 in totaal 50.000 City Bibles en 100.000 sleutelhangers met QR-code te verspreiden. De QR-code op de sleutelhanger geeft toegang tot de Bijbel-app, inclusief YouVersion! De kosten verbonden aan het drukken van 50.000 City Bibles bedragen 75.000 euro. De sleutelhangers kunnen worden geproduceerd voor €25.000. De totale financierings behoefte is €100.000 om het Evangelie te delen met 150.000 begunstigden. Dit betekent slechts €0,75 per persoon! 

MissionInvest heeft voor dit project in 2022 en 2023 al € 70.000 gerealiseerd. We zoeken donateurs die dit project willen steunen met de resterende €30.000 in 2023.

Impact
Met dit project zullen 150.000 mensen of een City Bible of de sleutelhanger met QR-code ontvangen. De satelliet uitzendingen en als gevolg daarvan de aanvragen voor concrete Bijbels, blijven niet beperkt tot alleen Pakistan. Ook Afghanistan, Saoedi-Arabië en de Golfstaten kunnen de programma’s ontvangen en er is een toename van de vraag naar Bijbels uit deze regio’s. Door het luisteren en lezen van het Woord van God zullen mensen in Pakistan en omringende landen samenkomen in nieuw geplante lokale huiskerken en onze Heere Jezus Christus verheerlijken. Dat is de grote impact waarnaar we verlangen en waarvoor we volhardend willen bidden. Al die jong gelovigen zullen een lichtend getuigenis zijn te midden van de moslimwereld!

Project impressie

Script NL
Script NL open and not realized

MissionInvest

Meld u aan voor de nieuwsbrief!