Investeer in malaria preventie!

Afrika

€ 6.000.000

100%

6% or Equity

356,000 projected lives saved

Afrika

€ 6.000.000

100%

6% or Equity

356,000 projected lives saved

Projectomschrijving

Landcent, een wereld zonder malaria!

Over Landcent
Landcent is een wereldwijde producent en innovatief ontwikkelaar van producten voor de preventieve gezondheidszorg. Het is haar missie om de strijd tegen malaria te versnellen. Dit doet zij door betaalbare, duurzame oplossingen te ontwikkelen die veilig op grote schaal gebruikt kunnen worden.

De urgentie
Elk jaar worden meer dan 400 miljoen mensen van de Malaria-muggen ziek. Meer dan 400.000 mensen bezwijken hieraan. Dit maakt de Malaria-mug tot het dodelijkste dier ter wereld. Het merendeel (67%, ofwel 268.000) zijn kinderen jonger dan 5 jaar! Dat wil zeggen, elke 2 minuten sterft een kind aan een volledig vermijdbare ziekte. Dit is onacceptabel voor ons die geloven in de waardigheid van elk menselijk leven. Hoewel er veel vooruitgang was geboekt in het bestrijding van malaria, is het aantal gevallen in de afgelopen 5 jaar helaas weer toegenomen. En door de COVID-19-pandemie is de situatie zelfs nog verslechterd. Naast de fatale gevolgen van Malaria, worden veel gemeenschappen ook economisch ernstig geraakt door de ziekte. Alleen al in Afrika bedragen de economisch verliezen circa $ 12 miljard per jaar.

Visie
Landcent is twaalf jaar geleden opgericht in China. De oprichters en grootste aandeelhouders zijn christenen. Zij laten zich inspireren door de BAM (Business as Mission) principes.

‘Ons doel is om samen te werken met medegelovigen om het licht van Christus te brengen op die plaatsen die nog steeds gebonden zijn aan armoede en ziekte. Wij geloven dat preventie en -eliminatie van ziekten een blijk van Gods liefde zijn en behoren tot onze opdracht als christen richting lokale gemeenschappen.’ – Arun Prabhu, CEO en medeoprichter.

Aanpak
Landcent begrijpt dat ziekten zoals malaria een korte en lange termijn aanpak vereisen. De korte termijnstrategie is erop gericht om de ziekte onder controle te krijgen en de sterftecijfers drastisch gaan dalen. Landcent wil in dat kader bestaande en bewezen preventie technologieën verbeteren en producten op de markt brengen die voor brede lagen van de bevolking betaalbaar zijn. Met hetzelfde budget moeten miljoenen meer mensen bereikt kunnen worden!

Tegelijkertijd werkt Landcent ook aan de langetermijnstrategie om daarmee resistentie van de malaria-mug tijdig het hoofd te kunnen bieden. Onderzoek en ontwikkeling moet leiden tot nieuwe producten die duurzaam en veilig zijn om op grote schaal te gebruiken. We dragen bij aan het ‘Zero X 2040’-initiatief van de VN om Malaria in 2040 wereldwijd uitgebannen te hebben.

Op dit moment werkt Landcent aan vier producten in drie door de WHO aanbevolen strategieën ter bestrijding van Malaria. Deze vier producten zijn in verschillende stadia van ontwikkeling en omvatten: Landcent Duo 2.0™ en Landcent Duo 3.0™ (nieuwe generatie producten van geïmpregneerde muskieten netten) , Landcent DURUS CS™ (nieuwe productgeneratie van Anti-Muggen Spray voor binnenshuis) ) en Landcent CODISPAQ™ (nieuw formaat kauwbare anti-malaria tabletten die vooral voor jonge kinderen zijn bedoeld!).

Impact
Naar verwachting zal de sociale impact van de producten van Landcent in de lokale communities in Afrika enorm groot zijn. De eerste producten zullen al per 2024 op de markt komen. Binnen 4 jaar na marktintroductie zullen onze producten hebben bijgedragen aan het voorkomen van 182 Miljoen (!) malaria infecties en het redden van ruim 356.000 levens, waaronder veel kinder jonger dan 5 jaar!

Naar verwachting is er ook een grote financiële impact doordat de producten van Landcent ten opzichte van bestaande producten in de markt, vele malen krachtiger en effectiever zijn. Gedacht moet worden aan kostenbesparingen van 35%. Juist voor lokale overheden die voor hun bevolking grote preventie-campagnes opzetten, zijn dat zeer welkome besparingen! Een belangrijke impact is ook dat Landcent’s nieuwe antimalariapil, CODISPAQ™, niet alleen goedkoop is maar ook slechts heel beperkt ingenomen hoeft te worden tijdens het malariaseizoen (4-5 maanden per jaar). Al met 4 tabletjes per maand is men voldoende beschermd. Een dergelijk lage frequentie is door lokale overheden goed te implementeren via hun preventieprogramma’s.

Benodigde Investeringen
Ook de Gates Foundation is zeer enthousiast over de bereikte resultaten van Landcent! Zij supporten met donaties vooral de meer risicovolle productontwikkelingen op de lange termijn. Over 15 jaar moeten er dan weer nieuwe malaria-resistente producten beschikbaar zijn. Voor de productontwikkelingen op de kortere termijn en de laatste fase richting marktlancering – met veel beperktere risico’s – willen we vooral inzetten op impact investeringen via private investors met gelijkgestemde waarden ten aanzien van hun focus op social impact en rentmeesterschap. In de periode 2021 – 2023 heeft Landcent een kapitaalbehoefte van € 10 miljoen voor de genoemde korte termijn productontwikkeling.

Doe mee en benut deze unieke kans om missiegericht te investeren!
MissionInvest heeft zich gecommiteerd om via haar netwerk €5 miljoen te realiseren voor dit bijzondere project, waarmee zoveel levens gered kunnen worden! We zijn dankbaar dat per ultimo December 2022 hiervan al ruim € 1,65 is gerealiseerd.

Voor u als investeerder zijn er een aantal mogelijkheden om te participeren met tickets ter grootte van 200k, 500k en 1000k:

  • Een lening: looptijd van 3-5 jaar, met een rente variërend van 4-6% per jaar. 
  • Hybride equity: rente 2% per jaar en na 5 jaar exit met 125% van uw inleg door pay-back shares door Landcent
  • Traditional equity: 5-6 jaar exit op basis van marktwaarde, naar verwachting een zeer aantrekkelijke ROI.

Voor investeerders die vanuit een missionair oogpunt willen investeren en met hun geld willen bijdragen aan de oplossing van een wereldwijd probleem, is Landcent een prachtige propositie!

Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.

Script NL
Script NL open and not realized

MissionInvest

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.