Trainen Ondernemerschap

Ethiopië

€ 128.000

100%

Impact op 50+

Ethiopië

€ 128.000

100%

Impact op 50+

Projectomschrijving

Selecteer de kanshebbers en maak er ondernemers van

Ondernemersvaardigheden en management skills. Daar draait het om in het YEP programma. Een effectief, tweejarig opleidingsprogramma in Ethiopië, waarin theorie en praktijk hand in hand gaan. Veel ontwikkelingsprogramma’s richten zich op de allerarmsten. YEP benadert het van een andere kant. Zoek de high potentials en leer hen business te ontwikkelen. Het gevolg is een beter florerend bedrijfsleven, groei van de economie, toename van werkgelegenheid en een hogere levensstandaard.

Uniek programma
In 2017 introduceerde YEP Ethiopia dit unieke programma. Een business opleiding die gericht is op alle facetten van het ondernemerschap. Een programma dat veel weg heeft van een MBA. De modules waarin les wordt gegeven zijn:

  • Entrepreneurial Skills & HRM
  • Business Management
  • Supply Chain Management
  • Marketing & Sales
  • Innovation
  • Communication
  • Business Ethics
  • ICT
  • English
  • Finance

YEP trainees volgen ieder kwartaal één week class room trainings. Gedurende de opleiding werken zij aan een business plan en een persoonlijk ontwikkelplan. Een personal coach begeleidt de trainees daarbij. In Community of Practise bijeenkomsten reflecteren zij samen met collega trainees op hun vorderingen in het programma. Ook adviseren zij elkaar en delen hun best practises.

Het YEP programma is een algemene ondernemers- en managementopleiding. (Toekomstige) managers uit productie, handel, dienstverlening, overheid en gezondheidszorg werken in dit programma aan hun leiderschaps- en management skills. Aan het einde van de opleiding ontvangen zij het YEP certificaat.

Door professionals uit Nederlands bedrijfsleven
Lessen worden gegeven door professionals uit het Nederlandse bedrijfsleven. Zij dragen theoretische kennis over en maken de vertaalslag naar de praktijk aan de hand van hun ervaringen in het (internationaal) zaken doen. Trainees worden aangezet met hun verworven kennis aan de slag te gaan in het bedrijf waar zij werken. Via een electronic learning environment is er doorlopend contact tussen trainers en deelnemers.

Strategische toekomst voor Ethiopië
Dit unieke programma oogst veel belangstelling en waardering. ‘Dit is precies wat Ethiopië nodig heeft’ is een veel gehoorde reactie. Het programma dóet echt iets met de mensen. Werkgevers zijn er erg enthousiast over, evenals de trainees zelf. Iemand reageerde: ‘bedankt voor deze gouden kans’. ‘Keep up planting, for sure you will see the fruit’, geeft een ander aan.

Ik ben gepromoveerd tot General Manager dankzij het YEP programma – Trainee

Aantal deelnemers en kosten
Het YEP-programma is in 2017 van start gegaan en in juni 2019, 2021 en 2022 zijn de eerste drie groepen van 20 cursisten afgestudeerd. Elk van de deelnemende bedrijven moet een aanzienlijke vergoeding betalen voor de YEP-opleiding van hun werknemers. Toch is YEP in dit stadium van het programma nog niet financieel onafhankelijk. Elk jaar is er nog circa € 50.000 aan donaties nodig om de kosten te dekken. Met het toenemende aantal studenten in de komende jaren zal het programma vanaf 2026 volledig zelfvoorzienend zijn!

Impact
Dit programma is uniek in Ethiopië. Het heeft al de aandacht getrokken van de Ethiopische overheid en de NL-ambassade. Het programma is meer gericht op kwaliteit dan op kwantiteit. Toch is de impact aanzienlijk. Tegenwoordig zijn ongeveer 50 bedrijven actief in het programma waarvan YEP de managers en ondernemers traint. Het trainen van managers van deze bedrijven heeft weer een ripple effect, want gemiddeld geven zij weer leiding aan 20-200 werknemers! De impact van YEP is vooral op de ontwikkeling van ondernemerschap, groei van bedrijven, economische groei, banen en uiteindelijk een betere levensstandaard voor gezinnen die in de verschillende bedrijven werken.

Project impressie

Script NL
Script NL closed and realized
Script NL closed and not realized

MissionInvest

Meld u aan voor de nieuwsbrief!